5. gang er lykkens gang – og glæden ved at møde HABafdelingen på Riget

Beskriv din historie med gentagne aborter eller mistede graviditeter:

Vi havde i 4 år forsøgt at lave en lillebror/søster til vores første dreng, som på det tidspunkt, det endelig lykkedes, næsten var 7 år gammel. Den første graviditet var nem og uproblematisk, så det regnede vi med at gøre igen med nr. 2.

Det gik ikke lige så nemt. Første gang jeg blev gravid, fik jeg en graviditet udenfor livmoren (fik fjernet højre ægleder) i 2008 og derefter 3 aborter med en masse forskellige komplikationer (tvillinge graviditet, hvor lægerne overså et levende foster, så jeg fik en medicinsk abort på et levende foster, betændelse i livmoren efter en dårlig udskrabning etc.). Jeg mødte den ene mere frygtelige læge efter den anden, indtil jeg efter kamp blev udredt på HAB (på Riget),hvor det blev konstateret, at jeg har en lille tendens til aborter generelt og en lille tendens til abort efter at have fået et drengebarn. Men ikke noget, der burde være hovedårsagen.
Ved den 5 graviditet efter vores ældste blev jeg fulgt med tryghedsscanninger. Den graviditet har været fyldt med masser af blødninger og scanninger, men 7-9-13 gik drømmen i opfyldelse… Efter 4 års kamp og ligeså mange aborter kom så vores yngste til verden få dage før termin ved en drømmefødsel, hvor alt gik perfekt.

Hvad har været det sværeste ved at gå gennem gentagne aborter/mistede graviditeter?

Det sværeste har været uforstående læger, som kom med bemærkninger som “det sker for mange”, “op på hesten igen” og mange værre ting.

Hvad hjælper/har hjulpet dig psykisk til at komme videre i forløbet?

Det har hjulpet mig meget at chatte med kvinder i samme situation og også et forløb ved psykolog.

Føler du, at du har afsluttet forløbet? Hvorfor? F.eks efter vellykket graviditet, adoption, beslutning om ikke at forfølge drømmen yderligere.

Ja, jeg fik til sidst mit barn nr. 2.

Hvilke af nedenstående er relevante for din historie?
Abort i tidlig graviditet (uge 4-12), Gennemført graviditet før tabsforløb (sekundær abortus habitualis), Missed abortion, Spontan abort

Udgivet i Historier