En SA, et barn, 1 vindæg, 1 MA og nu en SA

Beskriv din historie med gentagne aborter eller mistede graviditeter:

Da vi besluttede nytårsaften 2014 at prøve at blive gravide gik det hurtigt. I februar 2015 stod vi med de famøse 2 streger.
Lykken blev dog kort, da jeg pludselig fik stærke smerter og efterfølgende styrtblødning 6+5. Det var en SA (spontan abort).
I maj stod vi igen med 2 streger. Men også usikkerhed. Tryghedsscanning (privat) i uge 7 og 9 gav en smule ro, og da vi kom sikkert forbi nakkefoldsscanningen turde vi lige så stille tro på det. Vi fik en dejlig dreng februar 2016.
Efter sommerferien 2018 tænkte vi det var tid til en søskende. I november 2018 kom der 2 streger. Dog var der brunt udflåd og en dårlig fornemmelse. Privat scanning i uge 7 viste en tom graviditet. Et “vindæg”. 5 dage senere kom kramperne og styrtblødning.
I februar 2019 var der igen 2 streger. Privat scanning viste fint blink 6+5. Dog kom der igen brunt udflåd et par dage efter. En scanning via egen læge viste “missed abortion” i uge 10. Valgte en kirurgisk abort.
I september 2019 var der igen 2 streger. Kun 10 dage senere kom det brune udflåd, og 2 dage efter kramper og styrtblødning.

Hvad har været det sværeste ved at gå gennem gentagne aborter/mistede graviditeter?

Uvisheden. Ender vi med et barn denne gang? Er der mon noget galt med os?

Ensomheden. Ved at være den der fysisk skal gennemgå tabet, blodet, vævsrester, smerter. Det er ikke et rum man inviterer andre ind i.

Fremtiden. Hvornår lykkes det? Vil det lykkes? Skal jeg planlægge at skulle på barsel? Hvor længe skal vi blive ved? Skal min søn være enebarn?

Hvad hjælper/har hjulpet dig psykisk til at komme videre i forløbet?

God støtte fra mand og familie og nære venner.
At læse andres forløb.
Åbenhed omkring det på arbejdspladsen ift fravær.
Glæden ved min søn.

Føler du, at du har afsluttet forløbet? Hvorfor? F.eks efter vellykket graviditet, adoption, beslutning om ikke at forfølge drømmen yderligere.

Nej. Drømmen er der stadig, sammen med usikkerheden og en million spørgsmål.

Hvilke af nedenstående er relevante for din historie?
Abort i tidlig graviditet (uge 4-12), Fertilitetsbehandling og spontane aborter, Gennemført graviditet før tabsforløb (sekundær abortus habitualis), Spontan abort, Translokation af kromosomer, Vævstype forbundet med aborter

Udgivet i Historier